Fabric, pentru cei cu deficiențe de vedere, cu broșură tactilă și tur ghidat

fabric

Chiar dacă nu văd lumea în culori, nevăzătorii au o percepție vie asupra a tot ceea ce îi înconjoară. Au nevoie doar de un pic de ajutor și un pic de deschidere din partea noastră, a celorlalți. Ei vor putea descoperi acum cartierul Fabric, printr-un tur special și o broșură tactilă.

La un an după Turul Revoluției pentru nevăzători, la Timișoara se pregătește o nouă premieră: o broșură tactilă a Fabricului și un tur de cartier pentru nevăzători.

„Concepută în parteneriat cu Departamentul de Geografie al UVT, Asociația Cetățean de Traian și inițiativa timișOara Prin alTI oChi, testată și optimizată împreună cu membrii Asociației Ceva de Spus, broșura conține hărți tactile, schițe tactile ale obiectivelor de pe traseu și detalii tactile de flora urbană la care se face referire în timpul turului. Turul pilot este programat în 2 iunie, cu plecare din Parcul Regina Maria, de la ora 18. Sunt invitați elevii de la Liceul Teoretic Special Iris, însoțiți de profesori, părinți și voluntari. Turul este găzduit de Breasla Ghizilor și va dura aproximativ două ore”, spune Alina Satmari, de la Departamentul de Geografie al UVT.

Turul ghidat este, de fapt, o poveste în care se împletesc trecutul și prezentul, natura și arhitectura. Participanții vor afla istoria Fabricului, evoluția cartierului de la sat periurban la centru negustoresc, și vor afla detalii despre categoriile sociale diverse care l-au locuit de-a lungul timpului, cu amprenta pe care au lăsat-o în peisajul urban al zilelor noastre. La finalul turului, broșurile vor rămâne în posesia elevilor cu deficiențe de vedere, astfel încât aceștia să poată reveni oricând în Fabric.

About Post Author