Eveniment la Filarmonica Banatul: Mahler, în primă audiție

filarmonica banatul

Filarmonica Banatul a pregătit un cadou pentru spectatorii său fideli: vineri, 15 martie, orchestra sa cântă în primă audiție Simfonia nr. 5 de G. Mahler.

Gustav Mahler, compozitor avangardist, a fost conștient mereu de faptul că publicul va avea nevoie de timp, pentru a-i înțelege și aprecia creația. A revenit de mai mult ori asupra Simfoniei a V-a, car ea ajuns în forma pe care melomanii o știu azi spre spre sfârșitul vieții compozitorului.

Simfonia este alcătuită din cinci părți, structurate în trei mari secțiuni. Centrul lucrării este faimosul Adagietto, probabil cea mai cunoscută compoziție a lui Mahler, de fapt, o scrisoare muzicală de dragoste dedicată soției sale, Alma. Premiera a avut în 1904, la Köln, concertul fiind dirijat chiar de Gustav Mahler.

Simfonia a V-a va fi interpretată în primă audiție de Orchestra „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul, vineri, 15 martie, de la ora 19, la Sala Capitol. Dirijorul concertului va fi Radu Popa. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și pe .

About Post Author