Erasmus +, poarta spre lume a studenților de la UVT

erasmus

Studenții Universității de Vest se pot înscrie pentru a pleca să studieze câteva luni în străinătate. O pot face fie prin programul Erasmus, fie prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE).

S-a deschis perioada de înscrieri pentru mobilități Erasmus+ de studii și/sau de practică, respectiv mobilități de studiu prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE). Studenții de la UVT se pot înscrie până în 13 martie.

Ca o noutate, pentru mobilitățile Erasmus+ de studii, studenții UVT au la dispoziție și câteva destinații din Rusia, Africa de Sud, Mexic sau Maroc. Participanții vor beneficia de un grant lunar de 520-700 euro (pentru mobilitățile de studii) sau de 720-670 euro (pentru mobilitățile de practică), în funcție de țară. Rezultatele obținute pe durata mobilității sunt recunoscute și echivalate. O experiență de studii poate să dureze un semestru sau un an universitar, iar o experiență de practică trebuie să aibă o durată de minimum 2 luni.

„De peste 30 de ani programul Erasmus oferă studenților ocazia să beneficieze de o experiență internațională pe durata studiilor universitare. «Să pleci cu Erasmus» a devenit o practică frecventă pentru studenții din universitățile europene. Îi încurajăm pe studenții înscriși la UVT în toate programele de studiu să caute mobilitatea Erasmus pe care o consideră cea mai avantajoasă și să aplice fără reținere pentru a se califica la busa dorită, este o șansă în plus pentru viitorul lor”, spune rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE) are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei educaţiei şi formării, mobilitatea de învăţare a studenţilor între ţările donatoare şi ţările beneficiare, cooperarea şi parteneriatele între educaţie şi piaţa muncii precum și dezvoltarea profesională.

Mai multe detalii despre experiențele internaționale Erasmus+ pot fi obținute aici.