Enel își vinde operațiunile din România către grecii de la PPC

enel

Compania italiană Enel, care are în proprietate și distribuția de energie electrică din zona de vest a țării, a semnat acordul de vânzare a operațiunilor din România către grecii de la PPC. Suma tranzacției este de aproximativ 1,26 miliarde de euro.

„Prin vânzarea tuturor activităților din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu trei luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel. Suntem mândri de rezultatele obținute în România de la intrarea în țară în 2005 și apreciem munca susținută și devotamentul colegilor noștri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți jucători integrați în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internațional important precum PPC va continua această poveste de succes”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Grupului Enel.

Finalizarea tranzacției este așteptată în trimestrul al treilea al acestui an și este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust.

„Toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, fără a afecta partenerii și clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți”, mai transmite compania.

Societățile de distribuție ale grupului în România sunt prezente în Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, deservind peste trei milioane de clienți. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt furnizori majori de energie electrică și gaze naturale, precum și de servicii cu valoare adăugată. În România, grupul mai are activități prin Enel X în domeniul serviciilor inteligente pentru locuințe, producției de energie la nivelul locului de consum și eficienței energetice, iar prin Enel X Way, în domeniul mobilității electrice.

About Post Author