Elevii de la Colegiul Ungureanu se vor muta, probabil, în două școli

ungureanu

foto: Arhivă

Problema mutării elevilor de la Colegiul Ungureanu, aflat în șantier, are o nouă rezolvare. Copiii vor învăța, cel mai probabil, în școli, nu una, cum fusese anunțat inițial. Una dintre ele este Colegiul Brătianu.

În urmă cu o lună, viceprimarul Ruben Lațcău anunța găsirea unei soluții pentru mutarea elevilor de la Colegiul Ungureanu, unde sunt în desfășurare lucrări de reabilitare. Cursurile ar fi trebuit să se țină la Liceul Alimentar, iar elevii de la Alimentar ar fi urmat să se mute la Azur. „Știu că asta e o mare bătaie de cap atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Dar, fără nicio clădire de școală goală și disponibilă unde elevii să poată fi mutați pe perioada lucrărilor, soluțiile sunt limitate. Am discutat cu directorii de școli de la Ungureanu, Alimentar, Azur și cu reprezentanții inspectoratului și vreau să le mulțumesc pentru deschiderea de care au dat dovadă”, transmitea Lațcău.

A existat și un proiect de HCL care a apărut pe ordinea de zi a unuia dintre ultimele plenuri, dar el a fost retras înainte de vot, pentru că apăruseră unele probleme. Lucrurile au rămas cumva în aer și abia acum a fost găsită, se pare, o soluție.

Soluție de compromis

„Am avut chiar azi (marți – n.r) o întâlnire cu prefectul Mihai Ritivoiu și inspectorul școlar general Aura Danielescu, respectiv inspectorul școlar adjunct Francisc Halasz. Vreau să mulțumesc prefectului și Inspectoratului Școlar Timiș pentru implicare. La propunerea ISJ, am găsit o soluție de compromis, și anume mutarea elevilor de la Colegiul Ungureanu la Colegiul Brătianu și la Liceul Alimentar”, ne-a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

„Apreciem propunerea venită de la ISJ și sper s-o putem pune în practică. Și noi ne-am gândit inițial la Colegiul Brătianu, dar ni s-a transmis că nu este destul loc. Totuși, cu puțină sistematizare, vom putea folosi sălile de clasă de aici după-amiază”, completează Lațcău.

Șantierul de la Colegiul Tehnic Ungureanu ar trebui finalizat în septembrie 2023. S-a lucrat, din ianuarie, la Corpul B al liceului, toți elevii fiind mutați în corpul A. Au fost montate o parte din ferestrele noi și a fost finalizat acoperișul. La corpul B se lucrează la placa de etaj, fațadă, tâmplărie. Anul școlar 2022 / 2023 începe în 5 septembrie.

About Post Author