Elba se extinde. Șase milioane de euro, finanțare de la EximBank

elba

Elba, unul dintre cei mai importanți producători de corpuri de iluminat din România, se pregătește de extindere. Banii vin de la EximBank și sunt pentru dezvoltarea capacităților de producție.

Obiectul principal de activitate al Elba este iluminatul pentru automotive, dar portofoliul companiei cuprinde produse cu tehnologie LED de ultimă generație pentru iluminat industrial, stradal sau office. Elba este furnizor principal pentru Automobile Dacia, dar și pentru alte uzine ale grupului Renault. Pentru grupul VW, firma timișoreană livrează componente pentru diviziile Skoda și Volkswagen.

„În aproape un secol de existență, Elba s-a transformat continuu, adaptându-se cu succes exigențelor din industrie, prin investiții semnificative în inovație și tehnologie. Ritmul în care producătorii auto lansează modele noi ne provoacă să ne reinventăm portofoliul de produse și am demonstrat că avem capacitatea de a țține pasul cu solicitările partenerilor noștri (…) Ne dorim să creștem și să diversificăm portofoliul de clienți. Pentru noi, este important sa continuăm investițiile, iar în EximBank avem un partener pe termen lung, care ne susține in acest demers”, a explică Bogdan Cocian, CEO Elba.

Finanțarea EximBank va susține investițiile necesare pentru adaptarea portofoliului Elba la solicitările principalilor parteneri din industria auto. „Ne bucurăm că, prin facilitățile acordate, putem susține evoluția pozitivă a unuia dintre cele mai puternice branduri românești, cu o istorie de aproape 100 de ani. Faptul că avem în portofoliu companii din elita businessului românesc, așa cum este Elba, este expresia angajamentului nostru ferm de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri local”, spune Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

About Post Author