Echipa UVT este campioană europeană universitară la fotbal!

uvt

Echipa de fotbal a Universității de Vest a reușit cel mai bun rezultat românesc la Jocurile Europene Universitare. La prima participare, fotbaliștii de la UVT au câștigat trofeul pus în jos, în fața unei echipe din Ucraina.

Jocurile Europene Universitare se desfășoară în această perioadă în Polonia, la Lodz. Echipa de fotbal a UVT, care reprezintă România, este la prima participare la o astfel de competiție. A avut un parcurs perfect și, miercuri, seară, a câștigat trofeul. Adversarii din finală au fost ucrainenii de la FC Mercury (State University of Economics and Trade). Cele două formații s-au mai întâlnit o dată, în grupa B, când timișorenii au câștigat cu 2 – 1.

Scorul în finală a fost 8 – 7 pentru Universitatea de Vest, după loviturile de la 11 m. Până atunci, niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze, nici măcar după prelungiri.

Primul „11” al echipei UVT a fost Alexandru Gabriel Andrei Filip, Octavian Andrei Popescu, Raul Cristian Popa, Răzvan Cosmin Pițigoi, Ionuț Alexandru Gașpar, Angelo Sorin Olteanu, Cosmin Ștefan Gladun, Mircea Stupu, Alexandru Piftor, Mladibor Marco Giuricici, Sinisa Sporin . Au mai intrat Mihai Ilie Olariu, Claudiu Dantes Matiș și Florin Vasile Olariu. Pe lista de rezerve au fost și Răzvan Andrei Morariu, David Nicolae Hotca, Denis Ioan Hotca și Vasilică Gabriel Breazu.

About Post Author