23 ianuarie 2021

E voie, din nou, cu mici și fum! Interdicția lui Robu n-a… dansat decât o iarnă / FOTO

mici

Vă amintiți celebrul episod „adio, fum de mici”, la Timișoara se folosesc doar grătare eco pe domeniul public? „Filmul” continuă și acum. Nu în centrul orașului, ci la intrarea în piața volantă de la stadion. Polițiștii locali trec pe acolo, sfârâiala se oprește, apoi o ia de la capăt. În fumul aferent.

În noiembrie 2019, în Piața Traian se petrecea la greu, cu muzică lăutărească live, într-un fum gros de grătare. Era Târgul de produse tradiționale organizat de Piețe SA și așa înțelesese societatea respectivă că trebuie atrași turiștii și timișorenii. După ce pe internet a apărut un filmuleț în care un cântărețde manele / muzică lăutărească îi făcea dedicații primarului Nicolae Robu, acesta din urmă a decis să intervină.

Edilul șef a emis o notă internă care interzicea manelele și dedicațiile pe domeniul public. Potrivit aceluiași document, „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”. Robu explica, la vremea respectivă, că nu are nimic împotriva împotriva micilor, cârnaților și grătarelor. Doar că acestea nu mai puteau fi preparate, pe domeniul public, la foc cu cărbune, ci doar pe „cuptoare electrice sau ustensile de preparat mâncare pe gaz”.

La unii se poate și pe grătar cu cărbuni

Și totuși… la Timișoara se fac mici la grătar, în stil tradițional! Nu în centrul orașului, cila intrarea în piața volantă de la stadion. Acolo există un stand al unei celebre terase, unde se prăjeau voios, pe grătar cu cărbuni, mici și fleici. Cu fumul aferent! Culmea este că, la doi pași, la o altă tarabă, se putea face același lucru pe un grătar electric.

Fumul de la grătar se vedea de la distanță, iar vânzătorul punea constant carne la prăjit. Pe lângă tarabă au trecut, de câteva ori, și polițiștii locali. S-au și oprit în cele din urmă, pentru o scurtă discuție cu cel care vindea marfa. Acesta s-a oprit din prăjit exact cât să „dispară” din zonă agenții, după care și-a continuat tacticos îndeletnicirea.

Oamenii spun că taraba cu mici e de ceva vreme la intrarea în piața volantă, al cărei scop era să-i ajute pe micii producători să-și vândă legumele și fructele. Fiind situată în afara pieței, ea nu trebuie să respecte regulamentul acesteia. Drept e că nota internă a primarului Nicolae Robu nu are putere de lege și nu prevede amenzi. Întrebarea care rămâne este „avem reguli diferite pentru centru, față de restul orașului”? Sau dacă ce facem nu deranjează „pe cine trebuie” înseamnă că e în regulă…

2 thoughts on “E voie, din nou, cu mici și fum! Interdicția lui Robu n-a… dansat decât o iarnă / FOTO

  1. Face sefu, interlopul wanna be, Nasleu, buzunarul gros pe seama vanzatorilor de mici 🤙

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: