E voie cu brazi de Crăciun aruncați pe stradă numai până luni! De marți se dau amenzi

brazi de crăciun

Nu uitați: numai până luni mai puteți arunca brazi de Crăciun pe stradă. Din 21 ianuarie va trebui să-i duceți la centrele de colectare, dacă nu vreți să fiți amendați. Și sumele nu sunt deloc mici.

Primăria Timișoara a anunțat în 6 ianuarie o regulă nouă de colectare pentru brazi de Crăciun. Timișorenii nu mai puteau pune pomii lângă pubele, pentru a fi ridicați de mașinile de salubritate. Ei erau obligați să-i ducă la cele patru puncte de colectare ale Retim. Primarul Nicolae Robu spunea că oamenii ar trebui să ducă brazii la centrele de colectare, așa cum i-au adus de la magazin. El a anunțat apoi că se va căuta o soluție, pentru ca pomii să fie totuși luați de pe stradă.

Atenție însă! Soluția a fost provizorie și, în două zile, se revine la ideea cu centrele de colectare. Până luni, 20 ianuarie, brazii sunt ridicați de pe străzi de mașinile Brantner, Retim și STPT. De marți încolo, dacă nu vreți să fiți amendați, va trebui să-i duceți la centrele de colectare ale Retim, în Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, str. A. Imbroane nr. 70 și la podul din Calea Șagului. Acestea sunt deschise de luni până vineri, între orele 9 și 19, respectiv sâmbăta, între orele 8 și 16.

Mare atenție! Dacă mai lăsați brazii pe stradă, de marți, 21 ianuarie, puteți fi amendați cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. În plus, trebuie să faceți și curățenie. Dacă nu, puteți fi amendați din nou, cu sume de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

About Post Author