E oficial: Radu Țoancă pleacă de la SCM. S-a întors în PSD și vrea să fie consilier local

țoancă

Se caută director la SCM Timișoara. Asta, după ce Radu Țoancă și-a depus demisia și va sta în preaviz până în octombrie. El s-a reîntors în PSD și la anul vrea un loc eligibil pe listele pentru CL.

„Din data de 15 octombrie 2019 nu o să mai fiu conducătorul clubului de drept public din Timișoara, care are în componența lui echipele de rugby, handbal și baschet ale orașului. Planurile mele de viitor nu ar mai fi compatibile cu postura de coordonator al unei zone cum este sportul finanțat din bani publici, care presupune multe rigori, printre care și neutralitatea politică. Am avut onoarea să fiu primul director din istoria SCM Timișoara, o structura înființată, ad-hoc, la finele anului 2015, pentru salvarea echipelor profesioniste de prima ligă, aflate în pragul colapsului financiar și sportiv, după anumite decizii ale Curții de Conturi.

Au fost 4 ani extraordinari pentru sportul bănățean: 8 trofee, 5 participări în cupele europene, finale și semifinale de competiții naționale (…) Au fost și momente extrem de grele cauzate, în principal, de sincopele financiare care au condus la desființarea echipelor feminine, la întârzieri salariale, la procese și alte litigii de tot felul. Din toate aceste încercări, familia SCM a ieșit mai unită și mai motivată să facă performanță pentru Timișoara”, scrie, pe Facebook, Radu Țoancă.

Vrea al patrulea mandat de consilier

Țoancă și-a cerut transferul către clubul sportiv din Dumbrăvița, comuna în care locuiește, dar nu va sta acolo prea mult. El își va face cât de curând „mutația” pe Timișoara. S-a întors în PSD, partid din care a plecat în 2015, când a dat concurs pentru a se angaja inspector la Spații Verzi în PMT, post de pe care s-a transferat la proaspăt înființatul, la acea vreme, club sportiv municipal. „Vreau un nou mandat de consilier local, iar potrivit legii trebuie să am domiciliul în localitatea în care candidez cu cel puțin șase luni înainte de alegeri”, ne-a declarat Radu Țoancă. Acesta a fost consilier local timp de aproape trei mandate. Radu Țoancă pleacă de la SCM Timișoara într-un nou moment delicat. În acest moment, salariile sunt restante pe aproximativ trei luni.

About Post Author