După… trei luni. Până la Anul Nou ar trebui să avem vicepreședinți la CJ și încă un viceprimar

cj timiș

foto: Arhivă

Când vom avea vicepreședinți la CJ Timiș și încă un viceprimar la Timișoara? În cel mai rău caz, între Crăciun și Anul Nou. Adică la trei luni de la alegerile locale. Până atunci trebuie completate consiliul județean și consiliul local, care au pierdut câte un membru.

Negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru formarea de majorități în Timiș bat pasul pe loc de aproape două luni. Încă de la începutul discuțiilor s-a vorbit, neoficial, despre prelungirea lor până după alegerile generale. Acest lucru s-a și întâmplat. Cele două părți nu au reușit să ajungă încă la un acord asupra modului în care vor colabora în județ și s-au acuzat reciproc, mai mult sau mai puțin voalat, de colaborare cu „dușmanul” de la PSD.

Din acest motiv, CJ Timiș nu încă niciun vicepreședinte, iar la Timișoara este doar un viceprimar. Când vor putea fi votați aceștia? Mai e de trecut un hop.

„Probabil o săptămână”

„Poate să însemne și înainte de Crăciun, poate să însemne și între cele două sărbători. Atât la CJ Timiș, cât și la CL Timișoara sunt câte un consilier care și-au dat demisia din funcție. Este Ciprian Bogdan, care a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Sănătății, și este Sebastian Răducanu, care a câștigat un mandat de senator. Nu se pot alege vicepreședinții, respectiv viceprimarii până nu vor fi validați supleanții celor doi”, spune președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

De cât timp mai e nevoie? „Asta va dura, probabil, o săptămână, însă imediat ce se va finaliza această procedură, îmi doresc să nu ne prindă noul an fără completarea celor instituții”, afirmă Nica. La CJ, lista liberalilor va fi completată cu Sorina Ciurlea, iar la CL, de la PSD ar putea deveni consilier Ioan Ștefan Szatmari, dacă acesta dorește încă un mandat.

About Post Author