După 30 iunie, amenzi de până la 20.000 lei pentru proprietarii de terenuri care nu „ucid” ambrozia

ambrozie

sursa foto: Poliția Locală Timișoara

Proprietarii de terenuri din Timișoara au termen, până la 30 iunie, să ia măsuri pentru combatarea ambroziei. După această dată, Poliția Locală va trece la amenzi, care pot ajunge până la 20.000 lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de terenuri că trebuie să își întrețină proprietățile. Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute se numără și ambrozia, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni.

„Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită stiintific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetatiei din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice”, transmite PLT.

În caz contrar, vor fi date amenzi care, potrivit Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, sunt cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru cele juridice. Anul trecut, Poliția Locală a amendat 17 proprietari de terenuri, cu amenzi de până la 10.000 de lei, pentru că nu au luat măsuri de stârpire a ambroziei.

About Post Author