După 10 somații în doi ani, taie la greu cabluri. Primăria reclamă reaua-voință a operatorilor

cabluri

sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Continuă tăierea de cabluri atârnate pe stâlpii din oraș. Primarul Dominic Fritz anunță rezultatele campaniei din ultimele săptămâni și reclamă din nou atitudinea firmelor care au ignorat somațiile. Mai exact… cele 10 somații trimise, în total, de primărie în ultimii doi ani!

„15 tone de cabluri care atârnau pe stâlpii de pe Circumvalațiunii, Sever Bocu și Aradului date jos în ultimele săptămâni. Peste tot unde am intervenit există canale subterane pentru aceste cabluri. Ce nu a existat însă e voința din partea operatorilor pentru a face ordine și a le trece în subteran. Din păcate, cei afectați au fost tot timișorenii, pentru că firmele de rețele au ignorat somațiile pe care le-am trimis în repetate rânduri pentru a-și muta cablurile în canalizațiile existente”, a anunțat, pe Facebook, primarul Dominic Fritz.

Nu e prima dată când edilul invocă atitudinea necooperantă a firmelor de telecomunicații, care lasă în continuare „colacii” de cabluri atârnați pe stâlpi, în toate zonele orașului. „După ani de somații, gata cu haosul. Operatorii de rețele au tot promis că vor elibera stâlpii de cabluri și le vor trece în subteran. Nu s-a întâmplat nimic. Așa că, azi-noapte, echipele municipalității au început tăierea cablurilor aeriene”, transmitea Dominic Fritz, în 12 ianuarie.

Unde ajunge ghilotina de cabluri în perioada următoare

Am întrebat însă la primărie câte astfel de somații au fost trimise în intervalul aprilie 2021 – ianuarie 2023. Datele nu sunt alese întâmplător pentru că în această perioadă nu au mai avut loc tăieri masive de cabluri. După ce s-a numărat, am primit și răspunsul: „Primăria Municipiului Timișoara vă aduce la cunoștință că în perioada aprilie 2021 – ianuarie 2023 au fost transmise un număr de 10 notificări furnizorilor de comunicații electronice din Timișoara”.

„Sunt hotărât să punem capăt acestor practici mutilante pentru frumusețea Timișoarei și să facem ordine pe spațiul public. Continuăm pe Cluj-Arieș luna asta”, precizează acum primarul.

Mai trebuie spus totuși că la Timișoara există HCL 184/2009, care prevede ducerea în subteran a cablurilor aeriene până la sfârşitul anului 2012. Termenele au tot fost prelungite, nici fosta administrație nu s-a agitat prea tare, cu excepția momentelor în care Nicolae Robu și-a pus cască și s-a suit în nacelă, iar cablurile au rămas tot acolo: adică pe stâlpi.

About Post Author