Dumbrăvița și Șandra mai stau în carantină. Intră și Dudeștii Vechi

Localitățile Dumbrăvița și Șandra stau încă șapte zile în carantină. Comuna Dudeștii Vechi începe „ciclul” obișnuit de 14 zile. Măsurile au fost luate marți, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

carantină

Cu o rată de infectare de 8,86 / 1.000 de locuitori, respectiv 7,65 / 1.000 de locuitori, localitățile Dumbrăvița și Șandra continuă, pentru încă șapte zile, carantina. Cu 7,31 / 1.000 de locuitori, Dudeștii Vechi intră și ea în carantină.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut, luni, o analiză la nivelul unităților administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării. DSP a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis avizele pentru carantinarea localității Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile, CJSU și pentru prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile”, a transmis Prefectura Timiș.

În ședința CJSU de marți după-amiază s-a votat pentru carantină în Dudeștii Vechi, respectiv prelungirea carantinării pentru Dumbrăvița și Șandra. „Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (…) Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU”, precizează aceeași sursă.

Localități din Timiș cu peste 6 / 1.000 rată de infectare

Timișoara – 6,99, Biled – 6,29, Bucovăț – 9,13, Dudeștii Noi – 6,82, Dudeștii Vechi – 7,31, Dumbrăvița – 8,86, Giarmata – 7,47, Giroc – 9,49, Moșnița Nouă – 8,01, Nițchidorf – 6,06, Otelec – 9,88, Șandra – 7,65, Valcani – 7,12, Variaș – 7,98.