27 ianuarie 2021

Dudeștii Noi scapă de carantină

dudeștii noi

Cu o rată de infectare de puțin peste 3 / 1.000 de locuitori, comuna Dudeștii Noi iese din carantină. Localitatea a stat sub restricții timp de trei săptămâni.

Având în vedere scăderea ratei de infectare la nivelul comunei Dudeștii Noi, Direcția de Sănătate Publică a făcut o analiză, din care a rezultate că tendința este de scădere. Duminică, rata de infectare ajunsese la 3,31 / 1.000 dde locuitori.

În aceste condiții a fost trimistă către Institutului Național de Sănătate Publică o propunere de ridicare a carantinării localității Dudeștii Noi. După primirea avizului de la INSP, subprefectul Mircea Băcală a convocat o ședință extraordinară a CJSU, în care s-a votat în favoarea ridicarea carantinării comunei aflate la doi pași de Timișoara.

Hotărârea a fost transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de la emiterea ordinului șefului DSU. În Timiș mai sunt în carantină, până la finele acestei săptămâni, încă 15 localități. Printre ele, și municipiul Lugoj, unde rata de infectare este puțin peste 4 / 1.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: