Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Mașloc, Moșnița Nouă și Pădureni, cu restricții de weekend. Și fără nunți și botezuri

coronavirus

Pentru că au trecut de rata de infectare de 6 / 1.000 de locuitori, șase comune vor avea de luni, 27 septembrie, noi restricții. În weekend va fi interzisă circulația pe timp de noapte, dar numai pentru cei nevaccinați, și n mai pot fi organizate nunți și botezuri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat duminică, a actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul UAT-urilor din Timiș, pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23. 09. 2021.

Municipiul Lugoj, UAT-urile Bethausen, Birda, Coșteiu, Giarmata, Otelec, Remetea Mare, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Uivar au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3 și mai mică de 6 / 1.000 de locuitori. UAT-urile Belinț. Biled, Cărpiniș, Checea, Chevereșu Mare și Margina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Carantină nocturnă de weekend, în șase comune

UAT-urile Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Mașloc, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6 și mai mică de 7,5 / 1.000 de locuitori.

Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Persoanele nevaccinate circulă fără restricții de luni până joi, dar le este interzisă circulația de vineri până duminică, în intervalul 20 – 5, cu anumite excepții. (menționate în declarație). Magazinele au program normal de luni până joi, iar în intervalul vineri-duminică activitatea este permisă între orele 5 și 18. În afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu. La fel este și în cazul restaurantelor și cafenelelor, care pot funcționa oricum doar în limita a 50% din capacitate. Sunt interzise nunțile, botezurile și alte evenimente, sunt închise sălile de sport și nu pot avea loc niciun fel de concerte, festivaluri sau ccompetiții sportive.

Situația Timișoarei va fi discutată în ședința CJSU de luni, 27 septembrie.

About Post Author