Drumul pe clisură, pe la Berzasca, rămâne închis până în februarie

berzasca

foto: DRDP Timișoara

Până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona Berzasca, limita Caraș-Severin – Mehedinți, rămâne închis. Decizia a fost luată de o comisie de experți, care a constatat că versantul este instabil și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier.

„Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condițiile meteorologie vor permite, lucrările de curățare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate”, transmite DRDP Timișoara.

Șoseaua a fost închisă la începutul săptămânii, în urma unor căderi masive de pietre pe carosabil. În zona afectată este în curs o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată.

Până la anunțarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta anunțată anterior: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.

About Post Author