Drumul dintre Timișoara și Moravița va fi sigur autostradă

Moraviţa

De la Timișoara la Moravița se va merge pe autostradă, nu pe un drum expres, așa cum se stabilise inițial. Sorin Grindeanu a anunțat, vineri, că, în luna aprilie, va fi semnat, la Belgrad, un acord la nivel de miniștri, care va stabili toate detaliile.

„La Moravița, azi a fost o întâlnire a grupului de lucru româno-sârb. Delegația română a fost condusă de secretarul de stat Adrian Foghiș, au fost reprezentanți de la CNAIR, Ministerul Transporturilor, DRDP Timișoara. Mai există câteva puncte ce trebuie depășite ca proiectul să intre pe făgaș și să facem licitația pentru execuție. S-au depășit punctele cu semnul întrebării. Urmează să se finalizeze acordul bilateral, cu ocazia unei vizite, în aprilie, la Belgrad. Sper să semnez acordul”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Un lucru cert este că profilul drumului care va lega Timișoara de Belgrad va fi unul de autostradă, nu de drum expres, așa cum era prevăzut inițial.

Grindeanu: „Sunt sigur că profilul va fi de autostradă”

„Profilul era de drum expres până la Voiteg. De la Voiteg la Moravița era efectiv la profil de o bandă pe sens. Acest tronson Timișoara – Moravița e prins în master planul aprobat de Comisia Europeană. Așa au avut grijă de proiectele din Timiș unii, asta am găsit când am venit la minister. Prima fază a fost schimbarea la profil de drum expres, acum așa funcționează proiectul, la două benzi, fără bandă de urgență. Odată cu semnarea acordului, mai sunt chestiuni puține de stabilit. Sunt sigur că profilul va fi de autostradă. Cei care au făcut studiile acum un an, când au calculat coeficientul de trafic, au luat în calcul doar partea română. Trebuie un coeficient mai mare. Inclusiv acest ultim punct sunt 100% convins e înlăturat. Va fi autostradă. Din acest motiv e important acordul respectiv”, a mai spus ministul Transporturilor.

Sorin Grindeanu nu a vrut să comenteze rutei pe care o va urma autostrada. „Trec de problema traseului care trecea prin casele oamenilor”, s-a limitat să spună acesta.

About Post Author