Drumul de legătură cu A1, de la Sânandrei, are constructor. Trebuie să fie gata în doi ani

a1

Unicul ofertant la licitația pentru contractul de „proiectare și execuție «drum de Legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69»” a fost desemnat câștigător. Oferta e în analiză din luna august.

„Astăzi, 7 ianuarie, a fost stabilit rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectare și execuție «drum de Legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69». Ofertantul desemnat câștigător este Todini Costruzioni Generali S.p.A., cu preţul de 189,5 milioane de lei, fără TVA”, a anunțat DRDP Timișoara.

Contractul va fi semnat în perioada următoare. Acesta va avea o durată de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția propriu-zisă.

Compania italiană este singura care a depus o ofertă pentru această licitație. Valoarea estimată a contractului era de aproximativ 200 milioane lei, fără TVA. Banii vin prin POIM 2014 – 2020. Traseul drumului de legătură are o lungime de 10 km. El începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier. El se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1.

„Am reușit încet-încet să împing autoritățile să facă pașii birocratici din spate – acord de mediu, formular de finanțare europeană, aprobare a indicatorilor tehnico-economici. O descărcare modernă de tip drum expres cu legătură în partea de vest a orașului (și centură) este absolut necesară pentru Timișoara”, declara, în ianuarie 2020, înainte de lansarea licitației, deputatul USR Cătălin Drulă. Acum, el este ministrul Transporturilor.