16 ianuarie 2021

Drumul Boilor s-a oprit în intersecția de la Centura de Sud. Fritz nu știe când se va putea circula

drumul boilor

Cine face un sens giratoriu? Aceasta este întrebarea la care nu găsesc, aparent, răspuns Primăria Timișoara și CNAIR. De el depinde Drumul Boilor, o șosea care ar putea să nu fie deschisă traficului prea curând. Problema e la intersecția cu Centura de Sud.

În zona Drumul Boilor se lucrează din iulie 2019, iar șantierul ar fi trebuit să dureze opt luni. Vorbim despre o șosea nou-nouă, de aproape 2 kilometri, cu trotuare, piste de biciclete și iluminat public. A câștigat licitație de execuție, pentru suma de 16,3 milioane de lei, cu TVA, o asociere de firme condusă de Super Construct, alături de Romtim Instal, Electroechipament Industrial și Trans AR Trust Instalații.

Un an și jumătate mai târziu, șantierul nu e gata. Au fost probleme cu exproprierile, apoi a venit pandemia, iar apoi a apărut… Centura de Sud. Acum, șansele de a fi terminat prea curând sunt minime, spune primarul Dominic Fritz.

„La Drumul Boilor este o situație destul de complicată în care ne-a pus vechea administrație. Au fost mai multe întâlniri în ultimele săptămâni la care a participat și domnul viceprimar, cu CJ, cu CNAIR, cu executantul care face centura. Efectiv s-au planificat două drumuri în același loc. Adică și Drumul Boilor, și centura, dar nimeni nu a planificat intersecția între centură și Drumul Boilor. Acum este ceartă mare cine va plăti pentru această intersecție. Centura este un proiect european, deci nu poate fi schimbat, dar nici primăria nu are bani să facă acolo un sens giratoriu sau altă intersecție. Suntem în discuții. Vom vedea, dar, încă o dată, acesta este rezultatul după mulți ani de planificare proastă a proiectelor”, afirmă edilul șef.

În urmă cu mai puțin de două luni, la final de octombrie, fostul primar Nicolae Robu anunța că se ieșise din blocaj și că mai erau de pus la punct, cu CNAIR, unele detalii despre sensul giratoriu de la intersecția cu centura. Acesta urma să fie plătit de primărie. Asta, după ce, în iulie, Robu declara că „nu se va face acum acel sens giratoriu la intersecția cu Centura Sud, dar rămâne să fie făcut”.

„Nu pot să spun când se va circula”

Dincolo de discuții tehnice, practic, în teren, nu se știe când va putea fi folosită noua șosea.

„Nu pot să spun (când se poate circula – n.r.). Momentan nu există o soluție pentru această intersecție între Drumul Boilor și centură. Până când nu există această soluție, nu va exista acest drum. Nu (nu se poate circula – n.r.), în sensul în care continuă lucrările la centură. Cearta este efectiv cine are voie să pună asfaltul. Am înțeles că primăria a pus repede ceva asfalt acolo, ca să nu mai poată să continue lucrările la centură, dar asta nu este o soluție foarte fezabilă. Încă o dată, noi încercăm să găsim o soluție, să fim creativi, să facem curat după mizeria altora, dar nu pot să dau un termen, din păcate”, a mai spus Dominic Fritz.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: