DRDP Timișoara nu se grăbește cu centura de sud. Adrian Pau: Este halucinant ce se întâmplă acolo

pau

DRDP Timișoara nu e interesată câtuși de puțin de centura de sud. Asta susține deputatul Pro România Adrian Pau, potrivit căruia „drumarii” au motivat că n-au găsit bilete de avion, să meargă la București, să susțină proiectul. În plus, trebuie exproprieri suplimentare și nu sunt bani.

Șantierul de la centura de sud ar trebui să înceapă cât de curând. Mai lipsește doar un aviz al Comisiei pentru Siguranța Circulației. Asta declara, la finele săptămânii trecute, președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Deputatul Pro România Adrian Pau spune însă că realitatea este alta și acuză DRDP Timișoara de total dezinteres. „Acum două săptămâni, la București, trebuie să fie Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei. DRDP Timișoara nu a catadicsit sa meargă să-și susțină punctul de vedere. Este halucinant, au motivat că nu au găsit bilete de avion. Este de nedescris ce se întâmplă accolo (…) Au fost reprezentanţii constructorului şi reprezentantul CJ (…) Sunt probleme, studiul de fezabilitate, care a fost făcut pe genunchi, din birou, a trebuit respectat în totalitate în proiectul tehnic”, a declarat, luni, Pau.

Arad vs. Timiș?

Deputatul lansează și o ipoteză îngrijorătoare: aceea că actuala conducere a DRDP, venită de la Arad, ar vrea ca Timișului să-i fie alocați mai puțini bani. „Nu ştiu ce se întâmplă la DRDP. Eu nu vreau să cred că conducerea venită de la Arad face totul ca aceşti bani să nu fie alocaţi pentru centura Timişoarei, ca să rămână mai mulţi bani pentru ceea ce înseamnă Arad”, afirmă Pau.

Exproprieri de încă 4,5 hectare

Și mai este o problemă, susținută cu documente oficiale. Deși guvernul a alocat, în acest an, aproximativ 32 de milioane de lei pentru exproprieri, suma nu este suficientă. Asta, fiindcă s-a constatat în teren că este nevoie de exproprieri suplimentare. Potrivit unui act emis de DRDP Timișoara în 23 octombrie 2019, pe tema „Documentație amenajare intersecții – Soluția 5”, este vorba despre 4,5 hectare de teren.

La intersecția cu drumul de acces Giroc – strada Trandafirilor, la km 11+576, sunt estimate exproprieri suplimentare de 27.028 mp. La intersecția cu DC 152 (DJ 595D) Giroc – Urseni, km 14+600, sunt estimate, de asemenea, exproprieri suplimentare de 5.047 mp. La intersecția DC 149, km 22+810, poziție kilometrică revizuită la km 23+004, e nevoie de 7.180 mp de teren în plus. Încă 6.139 mp de teren sunt necesari și la intersecția cu DN 6, km 25+690.

Vă reamintim, contractul pentru proiectare și execuție pe cei 25 kilometri ai centurii de sud a Timișoarei a fost semnat în decembrie 2018. Proiectul ar fi trebuit revizuit în termen de șase luni, ar fi trebuit făcute exproprierile și apoi să fi început efectiv șantierul.

About Post Author