DRDP Timișoara, buget-record de peste 36 de milioane de euro în 2021

drdp Timișoara

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a avut, în 2021, cel mai mare buget pentru reparații și întreținere din ultimul deceniu. Suma alocată de CNAIR a fost de peste 181 milioane de lei, fiind făcute intervenții pe mai mult de 360 de kilometri.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a avut la dispoziție, în acest an, 181 milioane de lei, în creștere substanțială față de maximul din anii precedenți, care nu a depășit 130 de milioane de lei. S-a făcut întreținere pe cel mai mare număr de kilometri de lucrări din istoria DRDP Timișoara, în total 364 km echivalenți. Este despre 114 km de tratamente bituminoase, 157 km de straturi bituminoase foarte subțiri și 93 km covoare asfaltice.

Recordul de pe DN 68A

Tot în acest an, DRDP Timișoara a intervenit, în numai două luni, pe DN 68A, pe cei 15 km între Nodul Rutier Margina și descărcarea Holdea, o zonă extrem de aglomerată. „Principala realizare în cadrul acestor lucrări a fost refacerea integrală a structurii rutiere între km 44+700 și km 49+000, pe restul sectorului fiind executate lucrări de covoare asfaltice și alte lucrări de reparaţii punctuale. Aceste lucrări s-au putut executa, în două luni, numai prin devierea traficului greu, care are acum, după finalizarea lucrărilor, condiţii mult îmbunătăţite de circulaţie”, transmit reprezentanții drumarilor. Tot DRDP a făcut, pentru fluidizarea circulației în Nodul Rutier Margina, un punct de întoarcere pentru accesul pe autostrada A1, sensul spre Timișoara.

DRDP a realizat, în regie proprie, și cele mai mari cantităţi de lucrări de la înființarea Secției de Producție Lucrări Drumuri, din 2018. Este vorba despre 67.000 mp de lucrări de reciclare in situ, dar și reparaţii/covoare asfaltice cu o cantitate de 21.000 tone mixturi asfaltice fabricate și puse în operă. Tot în ultimul an au fost lansate licitația de execuție pentru reparații capitale pe sectorul Nicolinț – Oravița, de pe DN 57 Orşova – Moraviţa, respectiv licitația de proiectare pe sectorul Oravița – Moravița.