DRDP Timișoara a astupat gropi și a făcut marcaje rutiere de aproape 10 milioane de euro

dn 58b

În jur de 10 milioane de euro au costat, în 2019, diversele lucrări de întreținere periodice făcute de DRDP Timișoara. La nivel național, suma cheltuită de CNAIR este de aproape nouă ori mai mare.

Bugetul total al CNAIR S.A pe 2019, pentru lucrări de întreținere, a fost de 1,7 miliarde de lei. Din această sumă, 410 milioane de lei reprezintă valoarea lucrărilor de întreținere periodică și reparații curente, executate pe o lungime de 1.191 de kilometri.

Cele mai importante lucrări de întreținere curentă au fost: lucrări la partea carosabilă, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației. „Ponderea cea mai mare o au lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici”, transmit reprezentanții DRDP.

Ce s-a reparat în vestul țării

Pe raza DRDP Timișoara, lucrările de întreținere periodică și reparații curente au costat 48,77 milioane de lei, cu TVA. Iată ce s-a făcut de acești bani:

  • tratamente bituminoase pe circa 15 km pe raza SDN Orșova – 1,11 milioane de lei
  • straturi bituminoase foarte subțiri pe circa 40 km, pe raza SDN Timișoara (28,3 km) și SDN Caransebeș (11,7 km) – 8,56 milioane de lei
  • covoare asfaltice pe aproape 75 de km, pe raza SDN Arad (27,8 km), SDN Timișoara (15,5 km), SDN Orșova (27,9 km) și SDN Caransebeș (3,21 km)- 19,9 milioane de lei
  • lucrări de plombare gropi, tratarea tasărilor locale, colmatări de fisuri etc – 16,5 milioane lei; din această sumă, 1,29 milioane lei a fost pentru lucrări pe sectoarele de autostradă A1 Cunța – Ilia, Ilia – Remetea Mare și Remetea Mare – Nădlac
  • lucrări de estetică rutieră – 2,7 milioane lei

Pentru 2020, bugetul estimat al CNAIR pentru lucrări de întreținere este de 3.75 miliarde de lei, cu TVA. „Din această sumă, 955,6 milioane de lei reprezintă lucrări de întreținere și reparații curente pe o lungime de 2.542 de kilometri. Diferența de bani dintre bugetul total și cel aferent lucrărilor de întreținere și reparații curente reprezintă valoarea lucrărilor de întreținere a rețelei rutiere pe timpul iernii”, mai spun cei de la DRDP Timișoara.

About Post Author