18 ianuarie 2021

Dr. Virgil Musta: Putem sărbători 1 Mai cu mici, dar acasă. E necesar să avem răbdare

Musta

Românii par să fi stat acasă de Paște și asta se vede. Acum, pentru a ne putea începe să ne întoarcem încet-încet la viața normală, mai avem un hop. E vorba de ziua de 1 Mai, petrecută, de obicei, la iarbă verde, la grătare cu prietenii. Dr. Virgil Musta face din nou apel la responsabilitate.

„Atenție, vă rog, la respectarea măsurilor și de 1 Mai, pentru a consolida ce am câștigat prin responsabilitatea dovedită la sărbătorirea Paștelui! M-a bucurat mult responsabilitatea dovedită de majoritatea oamenilor pe perioada Sărbătorilor Pascale și mulțumesc tuturor pentru înțelegere, efort și răbdare. Acum ne bucurăm cu toții de venirea primăverii și de zilele libere de 1 Mai. Anul acesta trebuie însă să fim mai precauți, pentru a nu avea motive de întristare ulterior.

Putem sărbători 1 Mai cum crede fiecare, chiar cu mici și grătare, cum ne-a intrat deja în obicei, dar în familie, iar cu prietenii putem vorbi la telefon sau să ne vedem online. Pandemia nu a trecut! Nu vă adunați în grupuri. Nu frecventați zonele publice aglomerate. Protejați în continuare persoanele cu risc și respectați, vă rog, toate recomandările pe care deja le cunoaștem”, spune dr. Virgil Musta.

Dr. Musta: Fiți înțelepți și responsabili!

Specialistul timișorean e categoric: „pandemia este ținută sub control la noi și aceasta datorită în special responsabilității și eforturilor voastre, pentru că marea majoritate a înțeles cât de importante sunt recomandările noastre pentru sănătatea și chiar viața tuturor”.

„Sigur că trecem încă printr-un moment greu, dar trebuie să mai rezistăm, pentru a ne bucura mai târziu în «echipă completă». E necesar să mai avem răbdare. Fiți înțelepți și responsabili! Dacă trecem cu bine și peste această perioadă, vor începe să apară cu siguranță și vești mai bune. Vă mulțumesc anticipat pentru efortul fiecăruia dintre voi!Ținem aproape, deși păstrăm distanța! Numai împreună vom reuși”, conchide dr. Musta.

Autoritățile din România spun că ne apropiem de vârful pandemiei, iar acțiunile noastre din aceste zile sunt decisive. Dacă totul merge bine, din 15 mai, restricțiile de deplasare ar putea ridicate, cel puțin parțial. În România sunt peste 12.000 cazuri de infectare cu coronavirus și s-a trecut de 700 de decese ale unor pacienți confirmați cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: