Două zile cu filme foarte scurte, la Institutul Francez din Timișoara

Sunteți invitați vineri și sâmbătă, 4 și 5 iunie, la proiecții de filme foarte scurte, în grădina Institutului Francez. Este ediția a 23-a a Très Court International Film Festival.

filme foarte scurte

A 23-a ediție a Très Court International Film Festival are loc simultan în 15 țări de pe cele 5 continente, între 4 și 13 iunie. În România, festivalul se ține în Arad, Alba Iulia, Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov și Timișoara, sub coordonarea Institutului Francez din România.

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court prezintă cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute. La Timișoara, cele peste 150 de filme vor fi proiectate în aer liber, în grădina Institutului Francez, în 4 și 5 iunie, cu începere de la ora 21,30. Accesul este liber și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în interior.

Sunt două competiții și patru selecții tematice: competiția Internațională, „Paroles de Femmes”, selecția Familială (pentru copii), selecția franceză, selecția „Au îndrăznit” și în premieră anul acesta selecția documentară. În plus față, sunt organizate și selecții locale sau naționale.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, spectatorii vor putea vota filmul favorit. Dacă nu ajungeți la proiecții, veți putea vedea totuși filmele aici, pe durata celor 10 zile ale festivalului.