Două parcuri noi în zona Sudului, dar fără termen. Unul, pe Aleea Cristalului

parcuri

Cu două artere extrem de importante în lucru, locuitorilor din zona Soarelui li se promit acum și două parcuri. Mai trebuie făcute ceva exproprieri, dar n-ar trebui să fie o problemă, spune primarul. Și în alte cartiere se stă foarte bine la… promisiuni.

Începe, în scurt timp, șantierul de lărgire a Bd. Sudului, iar primarul Timișoarei marcat momentul pe teren, chiar la jumătatea șoselei, între Rebreanu și Prezan. Dacă tot era acolo, edilul a făcut și o nouă promisiune. Asta, după ce a văzut terenul viran de pe Aleea Cristalului, vizavi de Parcul Sudului.

„Aici avem un parc frumos, moștenit de pe vremea primarului Oancea, și pe acest teren vom face o expropriere. Parțial e al primăriei, parțial e proprietate privată și vrem să mai amenajăm un parc vizavi. Mai avem un teren între marginea cartierului constând în str. Orion și AEM. Și acolo o să amenajăm un parc, un fel de perdea între zona rezidențială și zona industrială. Încolo, începând cu AEM, este cea mai mare platformă industrială a orașului”, spune primarul.

Pe hârtie deocamdată, se fac parcuri și în alte zone

Promisiuni pentru crearea de noi parcuri s-au mai făcut. În zona Dâmboviței, de exemplu, fosta baltă de pe strada Lacului ar fi trebuit să fie amenajată. Nu s-a întâmplat, pentru că sunt unele probleme juridice. Tot în Dâmboviței este în licitație SF și proiect tehnic pentru un parc pe patru hectare. E a doua licitație, prima fiind anulată din cauza unor erori.

În Calea Lipovei ar urma, de asemenea, să fie făcut un parc, numai că și aici trebuie ca primăria să rezolve problema terenului. Mai exact, asta înseamnă să-l cumpere. Deja în plenul CL a fost votată un proiect din care reieșea că este nevoie de peste 10 milioane de lei, care trebuie plătiți proprietarului. Amenajarea parcului ar costa în jur de 600.000 de euro.

About Post Author