Două oferte pentru strategia de termoficare până în 2026 și după. Doar să mai existe pentru ce

termoficare

A doua licitație organizată de PMT pentru găsirea cuiva interesat să facă o „strategie de alimentare cu energie termică” are două oferte. Prima procedură a fost anulată, deorece propunerea primită nu a fost considerată conformă.

În iarnă, PMT a pornit prima licitație pentru găsirea unei firme care să-i facă strategia de alimentare cu energie termică. Documentul trebuie să includă „soluțiile tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire pe tot lanțul producție – transport / distribuție – consum energie, proiecte de investiții până în 2026 și studii pentru continuarea investițiilor după 2026”.

Suma maximă oferită de PMT este de 353.430 de lei, cu TVA, pentru un contract de 90 de zile. La prima licitație a fost depusă o singură ofertă, de la Energy-Serv SRL din București. Aceasta a fost considerată neconformă sau inacceptabilă, așa că licitația a fost anulată.

La finele lunii aprilie a fost lansată a doua licitație. De această dată, sunt două oferte pentru o sumă similară: de la asocierea Servelect SRL – Green Partners – Ecover Proiect, respectiv Finacon International Consulting. Acestea urmează să fie evaluate.

Între timp, însăși existența societății de termoficare Colterm pare pusă în pericol. Administrația Fondului pentru Mediu a amendat compania cu încă 72 de milioane de lei, pentru necumpărarea la timp a certificatelor anti-poluare. Colterm este deja în insolvență, iar administratorul judiciar a avertizat primăria că o nouă amendă deschide larg calea către faliment. Anul trecut, societatea de termoficare a fost amendată de AFM, pentru același lucru, cu peste 106 milioane de lei.