Două oferte pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69

legătură Autostrada A1

foto: Arhivă

Două oferte pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69, la licitația organizată de DRDP Timișoara. Noul antreprenor va avea la dispoziție 12 luni să termine șoseaua și, în plus, va trebui să facă și expertiza lucrărilor executate de italienii de la Todini.

La câteva săptămâni după rezilierea contractului cu italienii de la Todini, DRDP Timișoara a dat drumul licitații pentru găsirea unui constructor pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69. Este vorba despre restul de executat, după rezilierea, din septembrie, a contractului cu Todini.

Până la termenul limită au fost depuse două oferte: de la asocierea Drumuri și Poduri Banat SRL – Maxagro Center SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas y Regadios SA și de la Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii era de aproximativ 25%. Valoarea maximă a contractului este de 293 milioane de lei cu TVA. Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură cu patru benzi vor fi foarte utili pentru șoferii care vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe autostrada A1. Traseul începe cu circa 300 înaintea intersecției dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier, și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1.

Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent.

About Post Author