Două licitații anulate la PMT, în aceeași zi. Traseul Revoluției și stadionul lego mai așteaptă

traseul revoluției

Nicio ofertă validă pentru stadionul pe structură metalică din Calea Buziașului și nimeni nu e interesat de Traseul Revoluției, investiție prevăzută în PNRR. Primăria Timișoara are parte de două licitații anulate în aceeași zi.

De Crăciun, PMT scotea la licitație proiectul tehnic și execuția pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului. Stadionul de 9.000 de locuri ar trebui să fie unul de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Valoarea estimată a proiectului este de 87,3 milioane de lei, cu TVA, iar contractul ar fi urmat să aibă 39 de luni, din care șase pentru proiectare.

Stadionul lego, propunere venită din partea fostului primar Nicolae Robu, și a fost inclus în bugetul pe 2021 la insistențele viceprimarului Cosmin Tabără (PNL). Ofertele erau așteptate până în 8 februarie. „Niciunul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară / sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, așa că licitația a fost anulată.

Traseul Revoluției e în PNRR, dar nu pare să conteze

Tot în perioada Crăciunului, Primăria Timișoara scotea licitație „servicii de proiectare (faza DALI)”, in vederea realizării Traseului Revoluției din 1989. Traseul Revoluției include Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor. Proiectul prevede și modernizarea pavajelor pentru „a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali”, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul.

Valoarea contractului era de cel mult 232.135 lei, cu TVA inclus, și un termen de execuție de patru luni. Ofertele erau așteptate tot până în 8 februarie. Procedura fost însă anulată și în acest caz. De această dată, motivul a fost lipsa unei oferte.

Ambele licitații vor fi, cel mai probabil, relansate.

About Post Author