Două focare de pestă porcină, în Timiș. Vor fi sacrificați aproape 18.000 de porci

pestă porcină

La Cenei și la Opătița au fost confirmate două focare de pestă porcină africană. Potrivit DSV, vor fi sacrificate aproape 18.000 de animale, majoritatea dintr-o fermă a companiei Smithfield.

Au fost confirmate două focare de pestă porcină africană în Timiș, într-o fermă Smithfield din Cenei, respectiv într-o gospodărie din Opătița.

Pentru focarul din Cenei au fost stabilite o zonă de protecție (0-3 km) cu localitățile Cenei și Bogda, respectiv o zonă de supraveghere (3-10 km), care include Beregsău Mare, Beregsău Mic, Cărpiniș, Uivar, Sânmartinul Maghiar, Răuți, Diniaș, Sânmihaiul German și Pustiniș.

Pentru focarul din localitatea Opătița, zona de protecție (0-3 km) include doar satul respectiv. Zona de supraveghere (3-10 km) a fost instituită pe raza localităților Deta, Banloc, Soca, Ofsenița, Voiteg, Folea, Birda, Berecuța, Mănăstire, Sângeorge, Rovinița Mare, Rovinița Mică, Breștea și Deta.

În total, în cele două focare urmează să fie sacrificați 17.900 porci. „Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni”, transmite directorul DSV, Flavius Nicoară.

About Post Author