Două firme de publicitate și un butic vor să facă festival medieval de 100.000 de euro la Timișoara

Două oferte a primit Muzeul Național al Banatului, pentru organizarea festivalului medieval de la Castelul Huniade. Vin de la firme din București și județele Mehedinți și Bihor, care se declară apte să facă, în msi puțin de o săptămână, un festival. Evenimentul trebuie să înceapă în 16 iulie, dar licitația încă nu e atribuită.

festival medieval

În urmă cu două săptâmâni, Muzeul Național al Banatului pornea o licitație pentru găsirea unui organizator pentru un festival medieval, la un preț maxim de 499.800 de lei, cu TVA. Festivalul Medieval trebuie să aibă loc în perioada 16-18 iulie, „în curtea Castelului Huniade din Timișoara”. Se căuta un furnizor de „servicii de organizare evenimente culturale”.

„Beneficiarul dorește contractarea mai multor trupe de reconstituire istorică medievală, cu recuzită care respectă adevărul istoric, cum ar fi: Compania Dragonului, Vulturii din Țara Calatei (Kalotaszegi Turul), Teutonii Transilvaniei, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, precum și alții. Pentru desfășurarea spectacolului solicităm prezența a minim două trupe de muzică cu specific medieval, a unui spectacol pirotehnic (dans cu foc), dansuri și muzică medievală, dar și a minim șase cai”, se preciza în anunțul de licitație.

Două oferte

Au fost depuse, în termenul legal, două oferte. Una de la Polar Universal Frig Service, o firmă din Bihor, al cărei obiect de activitate este „comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Aceasta s-a asociat cu Nan Logistic, o firmă din București, al cărei cod CAEN „include furnizarea unei game complete de servicii de publicitate și de promovare (prin posibilități interne sau prin subcontractare), inclusiv consultanță, servicii de creație, producția de material publicitar și cumpărarea acestuia”.

A doua ofertă vine de la Drobeta Turnu Severin, de la New Promo Mod, o firmă care are același obiect de activitate cu Nan Logistic: „gamă complete de servicii de publicitate și de promovare”.

Anul trecut s-a ocupat o firmă care vinde computere

Ofertele sunt încă în evaluare, joi, 8 iulie, fiind încheiată cea tehnică. Vă reamintim, festivalul trebuie să înceapă în 16 iulie. Organizatorul trebuie să asigure transport și masă pentru 110 oameni + cel puțin șase cai, personal tehnic complet, dar și chestiuni precum farfurii de unică folosință, ingrediente pentru bucătăria medievală, 900 l apă, toalete ecologice, saci de gunoi, baloți de paie, 70 kg de nisip și 3 mc lemne de foc.

În 2020, „serviciile culturale” au fost furnizate pentru Muzeul Național al Banatului, tot pentru un festival medieval, de Zona Mod. Este vorba despre o altă firmă din Drobeta Turnu Severin, al cărei obiect de activitate este „comerțul cu amănuntul al calculatoarelor, unităților periferice și software-lui în magazine specializate”.
Sursa foto: Știrile ProTV