Două cluburi din centrul Timișoarei, închise. Oraș de pensionari vs. distracție

cluburi

foto: Arhivă

Două cluburi din centrul Timișoarei au fost închise timp de două săptămâni, după ce au fost amendate de mai multe ori pentru gălăgie. Reacțiile oamenilor sunt împărțite.

„Am dispus suspendarea activității a două cluburi din zona centrală a Timișoarei, pe o perioadă de 15 zile, după ce polițiștii locali au dat sancțiuni repetate pentru tulburarea liniștii publice. Cei care locuiesc în apropiere sunt deranjați în mod frecvent de muzica dată prea tare, de gălăgia la ore târzii în noapte și de lipsa de respect față de vecini. Toleranța noastră e zero pentru astfel de cazuri”, a anunțat, pe Facebook, primarul Dominic Fritz.

Unul dintre cluburi este în Piața Unirii, iar celălalt, pe malul Begăi. „Este o măsură legală pe care nu voi ezita să o aplic ori de câte ori e nevoie, pentru că legea este una pentru toți. Respectul reciproc și civilizația în Timișoara nu se negociază”, mai transmite edilul șef.

Anul trecut, a fost închisă din același motiv berăria din Piața 700. Proprietarul acesteia a apelat la instanță și a avut câștig de cauză, cel puțin în primă instanță. Recursul urmează să se judece.

Pro și contra

În cazul celor două cluburi închise, relațiile prietenilor virtuali ai primarului sunt împărțite. „În ritmul ăsta Timișoara o sa ajungă un oras mort. Bravo. Ai distrus viața de noapte a unui oraș în doar jumătate din mandat, până la final oare ce mai distrugi?”, „Nu pot empatiza, am locuit în Piața Operei toată viața. Cu geamul închis nu se aude nimic. Să închizi terase/baruri la ora 10-11 pm într-un oraș în care vara peste zi sunt 40 de grade C și în sus este aberant. Abia după ora 11 este respirabil aerul” sau „Poate că este nevoie de spații și zone dedicate pentru cluburi și petreceri. De când a fost Robu primar, Timișoara s-a transformat într-un oraș de pensionari. Cred că e ok să dai amenzi, dar hai să dăm amenzi atunci când oferim o alternativă”, spun cei care îl contestă.

„În fiecare săptămână începând cu zilele de joi, vineri, sâmbătă ne confruntăm cu aceste probleme cauzate de decibelii care ne tulbură liniștea. Poate reușiți să îi domoliți cât de cât”, „Vă rog să reveniți și pe b-dul Bulbuca. Degeaba am reclamat la poliție săptămână trecută în weekend, că aseară era petrecerea în toi de se auzea la cel puțin 500 de metri. Si așa e în fiecare weekend. Vă așteptăm cu nerăbdare!” sau „Mulțumim din suflet! De 30 de ani ne trepidează geamurile de la muzică! Să aveți multă, multă sănătate și putere în toate”, au comentat cei care susțin decizia.

About Post Author