Dosarul vânzărilor ilegale de locuințe pe Legea 112 are termen la Curtea de Apel

legea 112

Contestațiile la executare depuse de șapte din cei nouă inculpați în dosarul caselor vândute ilegal, în Primăria Timișoara, pe Legea 112, vor fi judecate pe data de 10 septembrie. E în plină campanie electorală pentru alegerile locale programate în 27 septembrie.

Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara trebuie să decidă, în 10 septembrie, dacă dosarul în care primarul Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu și alți șapte persoane poate ajunge în instanță. În 4 august, în Camera preliminară de la Tribunalul Timiș s-a decis, după patru amânări, că dosarul întocmit de DNA poate merge mai departe. „Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații (…) aflați în stare de libertate”, au stabilit magistrații.

Pentru că decizia putea fi atacată la Curtea de Apel, șapte din cei nouă inculpați au depus contestație la executare. Primul termen a fost anunțat pentru data de 10 septembrie.

Ce spune DNA

„În perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului. În urma efectuării urmăririi penale, s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz serviciu în legătură cu încheierea unui total de 207 contracte de vânzare-cumpărare, fiecare contract pentru câte unui imobil ce a făcut obiectul Legii nr. 112/1995”, anunțau procurorii DNA, în 30 decembrie 2019.

Semnătura actualului primar se găsește pe două acte de vânzare a unor apartamente aflate într-o curte comună, în zona Pieței Traian.