21 octombrie 2020

Dosarul DNA – Legea 112 ajunge în instanță. Foștii primari Ciuhandu și Robu, printre inculpați

dna

Curtea de Apel Timișoara a dat undă verde dosarului DNA legat de vânzările de case pe Legea 112. Magistrații s-au pronunțat, în sfârșit, pe contestaţiile formulate în dosarul DNA – Legea 112 de la Primăria Timișoara.

Dosarul DNA de la Primăria Timișoara se tot amână din primăvară. În august, în Camera preliminară de la Tribunalul Timiș s-a decis că dosarul poate merge mai departe. Șapte din cei nouă inculpați au depus contestație la Curtea de Apel, care a admis două excepții de neconstituționalitate depuse de Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu.

Judecătorii de la Curtea de Apel s-au pronunțat joi, 8 octombrie, în sfârșit, și pe contestațiile celor implicați în dosar. „Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 04.08.2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş (…) Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.10.2020”, scrie în motivarea pe scurt a magistraților.

Prejudiciu de peste 9 milioane de euro

Dosarul a plecat de la DNA în 30 decembrie 2019. Potrivit procurorilor, „în perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului. În urma efectuării urmăririi penale, s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz serviciu în legătură cu încheierea unui total de 207 contracte de vânzare-cumpărare, fiecare contract pentru câte unui imobil ce a făcut obiectul Legii nr. 112/1995”.

Cele mai multe contracte, 199, i se impută lui Nicușor Miuț, fost director la Urbis, ADP și Direcția Patrimoniu a PMT. Câte 61 de contracte sunt în dreptul lui Gheorghe Ciuhandu și Ioan Cojocari. Semnătura lui Nicolae Robu este pe două contracte, prin care au fost vândute două locuințe modeste dintr-o curte în zona Traian.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: