26 ianuarie 2021

Dor de Eminescu. Spectacol coupé, la Teatrul Merlin

merlin

Teatrul Merlin păstrează, într-un an atât de ciudat, tradiția. Primul spectacol din 2021 este dedicat poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Va fi altfel, online și coupé, dar nu mai puțin emoționant.

„Dor de Eminescu” începe, ca de fiecare dată, șirul spectacolelor la Merlin. Proiectul artistic gândit pentru 2021, în regie colectivă, este adaptat contextului pandemic, dar, speră protagoniștii, rezultatul se va ridica la valoarea promisiunii făcute de echipa artistică a teatrului: aceea de a-și respecta spectatorii și de a-i ajuta pe elevi să cunoască mai bine opera marelui poet.

„Actorii au înțeles pe deplin mesajul textului și l-au transpus scenic, făcând să ia naștere un univers îndrăgit, cu o amprentă atât de specifică. Din repertoriul eminescian, au fost alese două creații mai puțin cunoscute, «Ondina» și «Cugetările sărmanului Dionis». Ca o noutate, spectacolul este unul coupé, filmat individual și transmis online vineri, 15 ianuarie, de la ora 9, pe pagina de Facebook a teatrului”, transmit cei de la Merlin.

Din distribuițe fac parte Octavia Petrișor, Luana Uncruțiu, Maria Gornic, Diana Boboc, Raluca Grumăzescu, Mădălina Ghițescu Petre, Mădălina Toderaș și Olivera Iovanovici (Ondina), respectiv Cristi Brătoiu, Robert Copoț, Marko Adzic, Raul Bastean și Raul Lăzărescu (Cugetările sărmanului Dionis).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: