18 ianuarie 2021

Donație de… inimă: patru aparate de EKG, pentru Spitalul Victor Babeș

ekg

Patru aparate de tip EKG (Electrocardiograf) portabil au fost donate de Fundația Comunitară Timișoara și Hamilton Central Europe către Spitalul „Victor Babeș”. Banii vin de la cei care au participat la ediția 2020 a Timotion.

Patru electrocardiografe portabile vor intra în dotarea celor patru secții mari de la Spitalul „Victor BAbeș”, Pneumologie 1 și 2 și Boli Infecțioase 1 și 2. EKG-urile portabile au fost donate de Fundația Comunitară Timișoara și Hamilton Central Europe. Un astfel de aparat, spun doctorii, poate fi esențial în salvarea unei vieți.

„Vrem să le mulțumim celor care au participat la Maratonul Speranței, Timotion, și vrem să îi asigurăm că îi simțim aproape. Dincolo de bani, pentru noi înseamnă o susținere sufletească, ceea ce contează foarte mult. Cele patru aparate EKG portabile pot face, la un moment dat, diferența dintre viață și moarte”, spune medicul pneumolog Monica Marc.

„Educația și sănătatea sunt domenii pe care trebuie să le susținem mereu. Ca parte din comunitate, încercăm să fim un sprijin pentru personalul medical și pacienți, mai ales în aceste momente”, a declarat Ciprian Ractei, directorul general Hamilton Central Europe. „Continuăm să sprijinim și să investim în sănătate ori de câte ori putem. Avem o bună colaborare cu personalul de la Spitalul «Victor Babeș». Apreciem munca lor și ne bucurăm când reușim să dăm o mână de ajutor”, afirmă, la rândul ei,Daniela Chesaru, directorul executiv de la Fundația Comunitară Timișoara.

La Spitalul „Victor Babeș” sunt funcționale, în prezent, zece astfel de aparate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: