20 ianuarie 2021

Dominic Fritz, primar ales al Timișoarei: Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte

dominic fritz

Un singur vot ar lipsi Alianței USR PLUS, pentru a „închide” Consiliul Local Timișoara și, deci, a avea majoritate simplă. Dominic Fritz a anunțat, luni, primele măsuri pe care le va lua. Printre ele, negocieri pentru majoritate absolută, dar și un audit în primărie.

Potrivit numărătorii paralele făcută de USR PLUS, Dominic Fritz a adunat 53,1% din voturi, iar alianța a făcut 41%. „Am dormit bine. Trei ore după o noapte care a fost lungă. Vreau să spun un mare mulțumesc pentru încrederea timișorenilor (…) Vreau să-i felicit pe toți candidatii care au intrat în Consiliul Local Timișoara (…) Cred că pot să-mi permit să spun că a fost un vot de speranță, nu a fost un vot împotrivă, ci unul pentru ceva, pentru o Timișoară europeană, una deschisă, care își face vocea auzită atât la București, cât și la Bruxelles (…)

După toată experiența mea în campania electorală, am primit voturi din toate straturile sociale, etniile, oameni de toate vârstele. Exact diversitatea asta îmi dă încredere că vom reuși să transpunem această energie diversă în proiectele noastre pentru Timișoara. Ne mai lipsește un singur vot în consiliul local pentru majoritate”, a declarat primarul ales.

Audit în primărie

„Încă nu sunt primar, sunt primar ales. Voi depune jurământul când doamna prefect va propune. Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte. Vrem o administraţie deschisă, transparentă, digitalizată (…) Voi avea discuţii importante cu cei din Timişoara, cu cei aflaţi în poziţii importante, vreau să mă informez despre părerile unor colegi. Voi face o echipă de tranziţie, cu care voi lucra până la preluarea mandatului. Această echipă va include experţii cei mai buni”, spune Dominic Fritz.

Apoi se va face un audit în primărie. Este obligatoriu, consideră Fritz, pentru a putea vedea din ce direcție va începe schimbarea. „Cu siguranţă, acest audit va avea consecinţe. Organigrama actuală a primăriei şi a societăţilor comerciale din subordine nu corespunde nevoilor. Va fi un proces de schimbare, nu doar de personal, ci şi a mentalităţii”, explică acesta.

Urmează, de asemenea, negocieri pentru formarea unor majorități. Momentan au avut loc primele discuții, purtate cu Alin Nica, noul preşedinte al CJ, care ar putea deveni foarte curând președintele interimar al PNL Timiș, după demisia lui Nicolae Robu. „Am vorbit cu Alin Nica, el a anunţat că va candida la preşedinţia PNL Timiş. Dorim negocieri în curând. Nu vom negocia doar pentru Timişoara, ci pe întreg judeţul”, a mai declarat Dominic Fritz. E cert însă că unul dintre viceprimarii TImișoarei va fi de la PLUS, pentru că așa prevede protocolul de colaborare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: