Dominic Fritz: Da, candidez din nou şi mă bucur că din ce în ce mai mulţi timişoreni mă susţin

Dominic fritz

Primarul Dominic Fritz (USR) mai vrea un mandat și susține că nu-l interesează sondajele de opinie. Motivul: le-a propus timișorenilor un proiect pe termen lung și patru ani nu sunt de ajuns pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.

Primarul Dominic Fritz a fost întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă va candida pentru al doilea mandat. Răspunsul a venit prompt: „Acuma n-o să vă surprindă că răspunsul este, fără doar şi poate, da. Proiectul meu şi oferta pe care am făcut-o timişorenilor acum doi ani a fost din start un proiect pe termen lung, o ofertă pe termen lung, nu poţi schimba lucrurile în patru ani. Deci, da, candidez din nou şi mă bucur că din ce în ce mai mulţi timişoreni mă susţin”, potrivit news.ro.

În ceea ce priveşte CL Timişoara, Fritz spune că sunt unele probleme legate de colaborarea cu PNL. „Am o echipă de consilieri local foarte buni, deci avem aproape o majoritate absolută şi asta bineînţeles, ajută. Dar am şi învăţat că, la nivel local, totuşi, mulţi dintre consilierii locali nu sunt total bătuţi în cap (…) ci vor, de fapt, sau trebuie şi ei să dovedească că vor binele oraşului şi de aceea, cu câteva mici excepţii, reuşesc să trec proiectele. Din păcate, colaborarea cu PNL, avem un viceprimar PNL, nu a funcţionat întotdeauna cum am fi sperat când am făcut acordul de colaborare”, a explicat primarul Timișoarei.

„Nu sunt un fan al sondajelor”

USR are, teoretic, 13 consilieri locali la Timișoara. Consiliul local are 27 de membri. „Majoritatea absolută” nu există, deci, și pentru majoritatea simplă USR și-a găsit un aliat în Raul Ambruș, ales pe listele PNL, exclus între timp din partid și aflat în litigiu cu liberalii. În prezent, USR are un om în minus, după demisia Aidei Szilagyi, iar Andrei Meșter, care este încă în CL, deși a fost exclus din partid, nu votează la comandă.

Întrebat cum stă în sondajele de opinie, în perspectiva unei noi candidaturi, Dominic Fritz a spus că nu crede în acestea. „Întrebarea pentru mine e una ciudată, pentru că mie, încă în ziua votului, toată lumea mi-a spus cât de prost stau în sondaj, că o să pierd (…) Eu, din câte ştiu, stau bine şi şi nu-mi fac deloc griji în sensul ăsta, dar încă nu sunt fan al sondajelor de opinie, sunt şi manipulate”, a declarat primarul Timișoarei.

About Post Author