Doi parlamentari, implicați în scandalul șpăgii imobiliare de la Giroc

giroc

Direcţia Naţională Anticorupţie susține că doi parlamentari ar fi fost implicaţi în cazul de la Giroc, care a condus la reţinerea unui poliţist. Cei doi parlamentari a fi trebuit să ducă la București o şpagă de 13.000 de euro, destinată unui judecător.

DNA Timişoara l-a reţinut marți, 10 mai, pentru 24 de ore, pe adjunctul şefului de post din Giroc, Aurelian Gîrd, care este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată. Chiar în sediul Poliţiei Giroc, acesta ar fi primit 64.500 lei de la un girocean, care a și reclamat situația. El ar fi urmat să obţină o sentință favorabilă într-un proces care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra a peste 10 hectare de teren din comună. Banii, spun acum cei de la DNA, ar fi trebuit să ajungă la București, prin intermediul a doi parlamentari!

Ce zice DNA

„În perioada anterioară datei de 9 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru «colaboratorii» polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”, a transmis oficial DNA, într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, „la o simplă consultare a «Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021», identificat aici, a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2,42 milioane de euro (110 euro/mp)”.

Tribunalul Timiș a decis arestarea pentru 30 de zile a polițistului Aurelian Gîrd.