20 octombrie 2020

Dobra a găsit soluția pentru salvarea fotbalului din Timișoara: ASU se unește cu Ripensia!

stadion dan paltinisanu

Dacă Nicolae Robu și-a luat mâinile de pe ACS Poli, de ce n-ar face asta și Călin Dobra? Președintele CJ Timiș vine însă și cu o idee… creață pentru salvarea fotbalului din Timișoara: unirea lui ASU Poli cu Ripensia!

Primarul Nicolae Robu a spus adio, marți, 4 iunie, pe Facebook, proiectului său de suflet, ACS Poli. „Anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere. Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât”, a postat edilul. Vă reamintin, „echipa comunității locale”, așa cum a numit-o, în repetate rânduri, primarul a retrogradat în Liga a III-a, la capătul unui sezon rușinos.

Miercuri, 5 iunie, a venit rândul lui Călin Dobra să mai bată un cui în „sicriul” echipei alb-violete. Așa cum era de așteptat, șeful CJ a lansat, tot pe Facebook, mai multe săgeți către primarul Timișoarei, pe care îl consideră principalul vinovat pentru situația în care s-a ajuns. Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012 dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate”, a scris acesta.

Dobra „deplânge” situația, dar crede că a găsit o „soluție radicală” pentru revirimentul fotbalului timișorean. „Tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, vor asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, a mai notat șeful CJ.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: