Doar un sfert dintre angajații români sunt mulțumiți de locul de muncă actual

locuri de muncă

foto: Arhivă

Mai mult de jumătate din angajații participanți la un sondaj realizat de eJobs au spus că vor să-și schimbe anul viitor locul de muncă. Oamenii se plâng de salariul prea mic, de lipsa oportunităților reale de a crește în compania pentru care lucrează în prezent sau faptul că muncesc într-un mediu pe care îl consideră toxic.

Conform rezultatelor sondajului, 56% dintre participanți spun că, pentru 2024, au în plan o schimbare de job. 17% sunt indeciși din acest punct de vedere, iar 27% sunt mulțumiți de locul în care lucrează în prezent și nu se gândesc să facă o schimbare.

Principalele motive invocate de cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă sunt legate de salariu (menționat în top 3 motive de 59,7% dintre respondenți), faptul că nu întrevăd nicio posibilitate de creștere în compania pentru care lucrează în prezent (56,9%) sau că se află într-un mediu toxic, din punct de vedere organizațional (42,3%). Aproape o treime din cei chestionați includ în lista de motive faptul că muncesc prea mult și se simt epuizați, 16,6% sunt nemulțumiți de faptul că nu pot lucra remote, deși și-ar dori acest lucru, 10,2% nu se înțeleg cu managerul direct, iar 4,4% nu se înțeleg cu echipa.

„E foarte clar că angajații și candidații absorb ca un burete tot ce se întâmplă în piață și în companiile pentru care lucrează. De aceea vedem un număr destul de mare de respondenți care vorbesc despre cum au fost afectați de incertitudinea din spațiul economic, care au resimțit un nivel crescut de presiune la locul de muncă sau care au fost nevoiți să crească volumul de muncă, unii chiar printr-un al doilea job”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

Ce vor angajații în 2024

Ce își mai doresc, din punct de vedere profesional, pentru anul viitor angajații? Răspunsurile se referă la măriri salariale, obținerea unei promovări, să lucreze pe termen lung de acasă, să-și deschidă propria afacere, să înceapă un curs de reconversie profesională sau să se angajeze în afara țării. 9% spun că nu au niciun motiv să aibă așteptări optimiste de la 2024.

O treime din respondenți se așteaptă să își găsească un nou loc de muncă într-un interval cuprins între una și trei luni, în timp ce 16% cred că va fi un proces mai lung de șase luni, acesta fiind și motivul pentru care, momentan, ezită să-și dea demisia.

„Vedem la acest capitol, o ușoară schimbare față de sondajele precedente, în sensul în care a scăzut numărul celor foarte optimiști și a crescut numărul celor care cred că va dura undeva în jur de șase luni sau chiar mai mult să se angajeze în altă parte. O altă schimbare față de anii trecuți este un nivel mai ridicat de disponibilitate pentru a lucra în companii românești sau în start-up-uri”, comentează Bogdan Badea.

Sondajul a fost realizat în perioada octombrie – noiembrie, pe un eșantion de 1.250 de respondenți.

About Post Author