Doar Checea și Nădrag mai au restricții în weekend. Alte decizii ale CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat sâmbătă de prefectul Zoltan Nemeth, a actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile.

cjsu

Comuna Checea a intrat pe anexa 2, unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică de 7,5 / 1.000 de locuitori. Asta înseamnă program redus și carantină de noapte de la ora 20, în weekend.

Comunele Satchinez și Dudeștii Noi, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3. Altfel spus, program până la ora 21 la magazine și terase și carantină de noapte de la ora 22, pe toată durata săptămânii. Localurile pot fi deschise în interior la 30% din capacitate.

Reevaluare la termen

Comunele Moșnița Nouă, Orțișoara și Șag intră pe anexa 4. Se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.

Comuna Nădrag a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori. Vor fi ridicate restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi. Aceste restricții se vor aplica în zilele de vineri – duminică.

Comunele Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Ghiroda au ieșit de pe anexele cu restricții suplimentare. Toate au ajuns la o incidentă de sub 1,5, așa că vor fi ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend și se vor permite și activitățile care erau restricționate la incidență de peste 1,5.

Comunele Balinț, Bara, Chevereșu Mare, Criciova, Mașloc, Remetea Mare și Victor Vlad Delamarina, precum și municipiul Timișoara și orașele Ciacova și Sânnicolau Mare au ieșit de pe anexele cu restricții, urmând să se aplice restricțiile generale din HG nr. 432/2021.

Comunele Giroc, Giarmata și Săcălaz și orașul Deta au rămas pentru încă 14 zile pe anexa 4, cu UAT-uri unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3.

De duminică, în Timiș nu mai este nicio localitate cu o incidență a cazurilor peste 7,5. Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de duminică, 9 mai.