Directorii de școli trebuie să anunțe ISJ dacă apar cazuri de intoxicație ca la Colegiul Loga

Loga

sursa foto: Kristine Wook / Unsplash

Inspectoratul Scolar Județean Timiș a notificat unitățile de învățământ din Timișoara în privința situației de la Colegiul Național C.D. Loga. Directorii acestora sunt sfătuiți să anunțe imediat ISJ, dacă sunt probleme și la ei în școli.

„Au fost informați directorii tuturor unităților de invatamânt asupra situației, solicitându-li-se să notifice ISJ Timiș, în situația în care exista elevi cu aceeași simptomatologie. Suntem în contact permanent cu toate instituțiile spitalicești de pe raza municipiului Timișoara și vom reveni cu informații, pe măsură ce ne vor fi remise”, a transmis inspctorul școlar gnral Aura Danielescu.

Potrivit datelor de la Inspectoratul Scolar Timiș, copiii care au ajuns la spital cu simptome de intoxicare sunt stabilizați și au vârste între 11 și 19 ani.

„În cursul dimineții s-au prezentat la serviciul de urgenta încă 18 copii, față de cei 14 copii internați în cursul nopții. Dintre copiii prezentați în serviciul de urgenta în cursul dimineții, opt au fost externați direct din serviciul de urgență, 10 sunt încă în investigații, urmând a se hotărî asupra spitalizării sau externării. Din cei 14 minori internați la Spitalul «Louis Țurcanu» în cursul nopții, ooi sunt în procedura de externare. Toți copiii sunt stabilizați”, mai spune Danielescu.

Cauza îmbolnăvirilor nu a fost depistată, fiind așteptate rezultatele probelor de laborator prelevate de cei de la DSP.

About Post Author