Dinamici și mobili. Polițiștii locali patrulează cu bicicletele pe malul Begăi / FOTO

E oficial vară la Timișoara: polițiștii locali ies în patrulare pe două roți. Momentan, doar pe malurile Begăi. Asta, după ce actuala administrație a descoperit bicicletele „prăfuite” într-un depozit.

bicicletele

Polițiștii locali vor patrula cu bicicletele, între orele 9 și 23, pe malurile Canalului Bega. Caută cluburi gălăgioase și oameni care fac scandal.

„Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care «abuzează» de decibeli, odată cu încălzirea vremii crescând numărul teraselor și localurilor care deranjează liniștea publică, dar și pentru luarea măsurilor legale pe linie de ordine publică, protecția mediului sau pentru depistarea celor care deteriorează bunurile publice ori nu respectă legislația referitoare la combaterea noului coronavirus”, transmit reprezentanții PLT.

Poliția Locală are în dotare de câțiva ani bicicletele. Din 2017, are și segway-uri, care însă nu sunt scoase în lume deocamdată. Primarul Dominic Fritz a anunțat că, într-un depozit, a fost descoperită „o flotă” de biciclete.

„Poliția locală și-a scos din depozit flota de biciclete. Am descoperit bicicletele achiziționate în 2014, într-un depozit, uitate și prăfuite. Le-am reparat, iar acum au ieșit pe străzile orașului primele patrule velo ale polițiștilor locali. Polițiștii locali capătă o nouă perspectivă asupra traficului din oraș și a infrastructurii rutiere. Am cerut agenților să patruleze în special pe malul Begăi, acolo unde avem numeroase sesizări privind curățenia, dar și în centrul istoric (…) Treptat, vom extinde aceste patrule și în alte parcuri din oraș și zone preferate de timișoreni”, a transmis primarul, pe Facebook.

Vor fi opt biciclete scoase pe traseu în perioada următoare. Cetățenii pot face sesizări și la numerele de telefon 0256-968 și 0256-246.112, respectiv prin e-mail.

About Post Author