Din Piața Doina a dispărut tunelul cu dezinfectant. Și nu se măsoară nici temperatura clienților

piața doina

Teoretic, în halele de lapte-carne ale piețelor din Timișoara ar trebui ca, la intrare, clienților să li se măsoare temperatura. Practic, nu se întâmplă peste tot. Cel puțin nu în Piața Doina, unde nu mai e nici măcar tunelul cu dezinfectant atât de lăudat acum câteva săptămâni.

Cam la toate magazinele din Piața Doina se stătea, sâmbătă, în așteptare afară. Oamenii erau la distanța regulamentară de 1,5 metri și la brutărie, și la alimentară, și la micile magazine de lactate și carne. Doar în hala de lapte-carne a Piețe SA accesul se făcea fără probleme. Nu erau nici foarte mulți clienți, e adevărat, însă nici vorbă ca acelora care intrau să li se măsoare temperatura. Așa cum anunța, pe Facebook, Piețe SA. „Odată cu impunerea unor noi măsuri în lupta cu răspândirea Covid-19, începând de astăzi, 22 mai, măsurarea individuală a temperaturii se va face la toate intrările din piețele care își desfășoara activitatea în interior”, suna postarea.

În Piața Doina nici vorbă de așa ceva. Ba mai mult, de la intrare a dispărut și tunelul cu dezinfectant, amplasat acolo acum câteva săptâmâni. Nici preșul cu tăviță îmbibată în clor, pus în starea de urgență, nu mai e. Piețe SA a cumpărat, la început de aprilie, cu aproximativ 20.000 de lei, cinci tuneluri cu dezinfectant. Acestea au fost puse la intrarea în halele din Iosefin, Badea Cârțan, 700, Doina și Dacia. Tuelul din Dacia, spunea primarul orașului, era mobil și urma să fie dus și la piața volantă de la stadion.

Instituțiile și autoritățile publice sunt obligate ca, pe durata stării de alertă, „să asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă”.

About Post Author