Din nou, teste cu tramvaiul Bozankaya, pe linia lui 9

bozankaya

Tramvaiele de pe linia 9 nu vor mai circula luni seară, de la ora 22, între bd. Dâmbovița și Ciarda Roșie. Va ieși din nou pe traseu, în teste, garnitura Bozankaya, adusă la Timișoara în urmă cu câteva săptămâni.

Tramvaiele de pe linia 9 nu mai circulă luni seară, de la ora 22, între bd. Dâmbovița și Ciarda Roșie.

„În această seară, începând cu ora 22, tramvaiele de pe linia 9 nu vor mai circula între bulevardul Dâmbovița și Ciarda Roșie, de la această oră urmând să fie testat pentru omologare primul tramvai nou ajuns la Timișoara. În aceste condiții, tramvaiele de pe linia 9 vor circula între Gara de Nord și bulevardul Dâmbovița, legătura între bulevardul Dâmbovița și Ciarda Roșie urmând să fie făcută de autobuze, care vor opri pe carosabil, în dreptul stațiilor de tramvai”, transmite SPTP.

E a doua oară în mai puțin de o săptămână când tramvaiul Bozankaya iese în teste pe linia tramvaiului 9. Aceste teste ar trebui finalizate cel târziu la începutul lunii septembrie. „Apoi trebuie să primim acordul tehnic de la AFER. În acel moment, vom preda oficial tramvaiul către STPT și primărie, iar acesta va intra pe traseu”, explica inginerul Mehmet Özdemir, project manager la compania turcească.