Din nou, lucrări pe DN 68A. Acum, între Margina și Coșava

dn 68A

foto: Arhivă

Se anunță iar vremuri grele pentru șoferi. DRDP a programat, în următoarele două săptămâni, noi lucrări de reparații la faimosul DN 68A, de această dată între Margina și Coșava. Este vorba despre bucata de drum care suplinește lipsa tronsonului de autostradă cu tuneluri pentru urși.

„Pe DN 68A între Margina și Coșava, jud. Timiș, vor începe de mâine (mircuri – n.r.), 11 octombrie, lucrări de reparații la carosabil. În funcție de condițiile meteo, lucrările vor dura circa două săptămâni”, a anunțat DRDP Timișoara.

În săptămânile anterioare s-a lucrat pe același drum, dar pe tronsonul Coșava – Coșevița.

DN 68A preia tot traficul de pe Autostrada A1, din care lipsește o bucată de aproximativ 13 km. Este vorba despre tronsonul cu „tunelurile pentru urși”, care este pe finalul fazei de proiectare. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în urmă cu un an, între CNAIR și o asociere condusă de Spedition UMB.

Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SA & PE Construct SRL – Euro-Asfalt d.o.o va construi și 2,13 km de tunel forat compus din două galerii unidirecționale. Este vorba despre faimoasele „tuneluri pentru urși”. Valoarea contractului este de 1,86 miliarde lei, fără TVA, adică 373 de milioane de euro.

About Post Author