Dezinsecție și deratizare de 15 milioane de euro, în următorii patru ani, propusă la Timișoara

dezinsecție

foto: Arhivă

Primăria Timișoara ar fi gata să plătească aproape 15 milioane de euro pentru servicii de dezinsecție și deratizare, în următorii patru ani. Suma este de peste patru ori mai mare decât cea prevăzută în contractul care a ajuns la final, încheiat, în 2019, cu firma Coral Impex.

Consilierii locali avea de aprobat, în ultimul plen, studiul de oportunitate, caietul de sarcini și acordul cadru privind „delegarea gestiunii Serviciului de salubrizare pentru activitatea de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe domeniul public al Municipiului Timişoara”.

Municipalitatea a ajuns la finalul contractului pe patru ani, încheiat în 2019, cu Coral Impex SRL, din județul Argeș. Valoarea activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Timișoara, în intervalul 2019 – 2022, a fost:

  • primul contract subsecvent -3,7 milioane de lei
  • al doilea contract subsecvent – 3,9 milioane de lei
  • al treilea contract subsecvent – 4,1 milioane de lei
  • al patrulea contract subsecvent, încă în desfășurare – 4,6 milioane de lei

În total, este vorba despre aproximativ 16,2 milioane de lei, adică puțin peste 3,2 milioane de euro. Timișorenii s-au plâns însă intens, în ultimii ani, de „eficacitatea” tratamentelor aplicat de firma contractată de primărie.

Sunt incluse și tratamente contra căpușelor și viespilor

Potrivit studiului de oportunitate aprobat în CL, valoarea estimată a viitorului contract de delegare pe patru ani este de 72,9 milioane de lei, cu TVA, adică aproape 15 milioane de euro.

Documentația întocmită de specialiștii din PMT include denumirea substanțelor care vor fi folosite de firma desemnată, numărul de utilaje și angajați de care este nevoie, frecvența cu care se vor face operațiunile de dezinsecție și derațizare, precum și zonele în care se va interveni: la sediul primăriei și punctele sale de lucru, în parcuri, scuaruri, spații verzi, locuri de joacă, Pădurea Verde, perdelele forestiere și canalul Bega.

Sunt prevăzute, dincolo de tratamentele obișnuite contra țânțarilor și a muștelor, combaterea căpușelor, punctual în lunile aprilie – mai, respectiv septembrie – octombrie, dar și o actiune împotriva viespilor, în functie de necesități. De două ori pe an ar urma să se facă dezinsecție cu avionul. Proiectul a fost însă retras de pe ordinea de zi și va fi discutat

About Post Author