Dezinsecție din avion la Timișoara, episodul II

dezinsecție

Primăria Timișoara continuă lupta cu țânțarii, de la înălțime. O nouă „tură” de dezinsecție aeriană este programată să înceapă luni, 24 iunie. Crescătorii de albine trebuie să mute stupii, ca să nu aibă surprize neplăcute.

Dezinsecția la sol, începută acum ceva mai bine de două săptămâni, nu este de ajuns. Timișorenii încă se plâng pe capete de invazia de insecte din oraș. Oamenii reclamă, pe rețelele de socializare, mușcăturile de țânțari și urmele imense pe care le lasă aceastea, mai ales în cazul copiilor. Primăria spune că n-a putut interveni mai devreme cu dezinsecția, din cauza ploilor. Pe 13 iunie a început și operațiunea de la înălțime.

Acum, PMT anunță a două tură de dezinsecție aerienă. Ea va începe luni, 14 iunie. „Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa K’Othrine Profi EC 250, substanţa activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii”, au transmis dceide la PMT.

Coral Impex SRL, din Ploiești, a încheiat în aprilie 2019 un contract de patru ani cu municipalitatea. Vor fi șapte stropiri pe an, iar suma pe care o plătește municipalitatea este de 18,4 milioane de lei, cu TVA, pe toată durata contractului. PMT nu a avut, vreme de aproape 5 ani, contract de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. S-au făcut operațiuni numai în regim de urgență și forță majoră.

About Post Author