Dezinsecție de la sol și din aer, la Timișoara. Dacă nu plouă ca în aprilie

Au semnat încă un contract de un milion de euro pentru dezinsecție, deratizare și dezinfecție până în 2022, iar acum anunță prima acțiune din acest an. S-a anunțat, de fapt, și în aprilie, dar s-a amânat pe motiv de ploaie.

dezinsecție

În 4 mai, PMT a semnat încă un contract subsecvent cu societatea Coral Impex. Acesta are exclusivitate, până în 2023, pe dezinsecție, deratizare și dezinfecție în Timișoara. Pentru aceste servicii, municipalitatea va plăti naximum 4,6 milioane de lei cu TVA, adică aproximativ 936.000 de euro. Pentru că a fost semnat acest contract, în perioada 10 – 15 mai este programată prima dezinsecție din 2021.

Este vorba despre tratamente terestre, între orele 21 și 5, și tratamente aeriene, între orele 6 și 10, respectiv 17-21. Vor fi folosite Cymina Plus, cu substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru dezinsecția aeriană și terestră, precum și Vectobac WG, cu substanţă activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor. Ambele sunt avizate de Ministerul Sănătății.

„Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. Îîn caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate”, spun cei de la PMT. Timișorenii sunt rugați, de asemenea, să facă dezinsecție și în propriile locuințe.

Potrivit HCL 371 / 2007, igienizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor menajere, a spațiilor interioare și exterioare din jurul clădirilor trebuie să se facă „înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție”. De asemenea, se fac și lucrări de deratizare, dezinsecție și dezinfecție odată cu acțiunile PMT. Cei care nu se conformează pot primi amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

O operațiune similară a fost anunțată și pentru perioada 6-27 aprilie, dar aceasta a fost întreruptă din cauza ploilor. Acest lucru se poate întâmpla și acum.

About Post Author